Waarom lekt mijn wasmachine?

2 min gelezen
Wanneer er water rondom de wasmachine te vinden is, dan is de kans groot dat er een lekkage is. Dit betekent dat er snel een specialist bij gehaald moet worden. Zo is witgoed reparatie Rotterdam goed uit te voeren. Dan is het wel ook belangrijk om te weten wat het probleem is en hoe dit ontstaat. Wanneer je bekijkt wat er allemaal in en om de wasmachine te vinden is, dan kunt u zelf al snel vaststellen wat het probleem is. Dit maakt het oplossen ervan door de specialist natuurlijk ook een stuk gemakkelijker. Het is goed om eens te kijken wat de problemen allemaal kunnen zijn.

Oorzaken van de lekkage

Het is belangrijk om te kijken waar het water precies te vinden is. Dit kan direct ook veel vertellen over de reden waarom het lekt. Denk bijvoorbeeld aan water voor de machine. In dat geval kan het bijvoorbeeld uit de deur van de wasmachine komen. Of het probleem zit in de zeeplade. Door dit te constateren, weet de monteur dus ook wat voor soort onderdelen mogelijk vervangen moeten worden. Het lekken kan echter ook in de machine zelf aan de orde zijn, bijvoorbeeld doordat de pomp niet naar behoren werkt. Water op de bodem van de machine zelf is dan een indicatie.

Problemen met de aan- of afvoer

Dan zijn er ook nog mogelijke problemen met de aan- en afvoer van het water. Het kan natuurlijk ook altijd zo zijn dat de leidingen of slangen niet meer in goede staat zijn. Misschien worden ze ouder en scheuren ze omdat ze uitdrogen. Of misschien is er per ongeluk tegen gestoten waardoor ze kapot zijn gegaan. In dat geval moet er dus ook gezorgd worden voor nieuwe onderdelen om de aan- en afvoer van het water weer naar behoren te laten verlopen. Het is vaak gemakkelijk om dit weer in goede staat te brengen. De monteur kan dit al snel verzorgen waarna alles weer naar behoren werkt.

Bron: Twistoo