Wat zijn snelboorschroeven?

2 min gelezen

De naam zegt het al, snelboorschroeven zijn schroeven die zich snel in het hout indraaien. Dit werkt met name voor de zachtere houtsoorten, dan is dit een van de beste schroeven om te gebruiken. Ze draaien snel in omdat het ontwerp wat grover is dan normaal, ook is de boorpunt grover. Door dat de schroef zich snel in het hout werkt, schroeft hij zich sneller vast dan een standaard schroef. Door deze vorm en structuur van de schroef bespaar je heel veel tijd. De structuur van de schroef zorgt ervoor dat hij zelfstandig het hout in kan, hiervoor hoef je niet voor te boren. Dit bespaart ook nog eens tijd en ben je sneller met de klus klaar. Benieuwd naar de voordelen, lees dan verder!

Wanneer kan ik een snelboorschroef gebruiken?

De schroef is makkelijk in de omgang, je kunt hem eigenlijk in elke situatie gebruiken. Door de vorm en structuur van de schroef zorgt ervoor dat hij gemakkelijk in het hout verdwijnt. Snelboorschroeven kun je in vele situaties gebruiken, zowel binnen als buiten. Waar wel om gedacht moet worden is dat je buiten beter RVS snelboorschroeven kunt gebruiken. RVS schroeven zijn beter bestand tegen het weer, hierdoor gaan ze niet roesten. Zo blijven de schroeven altijd solide.

De meeste snelboorschroeven zijn uitgerust met een 20 bitje, langere varianten hebben vaak een 25 torx bitje. Het juiste bitje gebruiken is belangrijk bij het gebruik van schroeven. Als er wordt gewerkt zonder een passend bitje kan de kop van de schroef slijten, dan draai je de schroefkop dol. Een passend bitje werkt efficiënter en het materiaal blijft hierdoor langer goed.

Wat zijn de voordelen van snelboorschroeven?

De schroeven hebben in vele situaties meerdere voordelen. Dit komt door de vorm en de structuur van de schroef. De voordelen hebben we voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. 

  • Verdwijnt sneller in het materiaal
  • Er hoeft niet voorgeboord te worden
  • In vele situaties te gebruiken; zowel binnen als buiten
  • Het trekt goed in het hout door de ribbels onder de kop
  • Makkelijk in omgang

Welk merk schroeven kun je het beste gebruiken?

Na al deze informatie vraag je jezelf misschien af, welk merk is goed om te gebruiken? Dat is een uitstekende vraag die wij voor je gaan beantwoorden. De meeste merken schroeven zijn goed om te gebruiken en kun je eigenlijk overal wel kopen. Maar waarom is het merk belangrijk om zorgvuldig uit te kiezen? Je moet een goed merk uitkiezen die jezelf ook vertrouwd. Per merk is de kwaliteit, service, prijs anders. Een merk zorgt er namelijk voor wat voor kwaliteit de schroeven hebben, blijven ze lang goed? En doen ze het buiten net zo goed als binnen? Om een merk als voorbeeld te noemen, probo schroeven doen het heel goed. De schroeven worden veel verkocht aan tevreden klussers, dit komt mede door de voordelen die hierboven zijn genoemd. Als je voor zekerheid wilt gaan en een goede schroef wilt uitkiezen, kies dan voor een probo schroef.