Wat is een U keuken?

2 min gelezen
U keuken

Een u keuken is zoals de naam doet vermoeden een keuken die in een u-vorm loopt. Waar de standaard vaak een rechte keuken of een L-vorm keuken is begint een u keuken tegenwoordig steeds populairder te worden. Een U keuken vereist wel een vrij grote ruimte, maar daar komt enorm veel keuken en opbergruimte voor terug. Een u keuken is gelukkig wel heel fijn in gebruik. Zo kan je in een draai van de gootsteen aan de ene kant naar de kookplaat aan de andere kant komen, je hebt bijna 360 graden om je heen keuken om mee te werken.

U keuken

Wat zijn de voordelen van een U keuken?

Een u keuken is de ideale opstelling. Zoals hierboven genoemd heb je meer dan genoeg ruimte voor al je keukenspullen en ruimte om uitgebreid te kunnen koken. Omdat je keuken 2 hoeken heeft heb je ook ruimte voor 2 hoekkasten die vaak erg praktisch zijn en erg veel in kwijt kunt. Een U keuken is ook te gebruiken als een soort bar. Als je aan de buitenkant van de open kant van je keuken een aantal barstoelen neerzet heb je de ideale plek om lekker te hangen met een drankje of gezellig vrienden uit te nodigen. Hierdoor heb je het gevoel alsof je een echte leefkeuken hebt waar je een gezellige avond kan houden.

Keuken inspiratie en trends

Ben je op zoek naar een landelijke keuken? Of juist een moderne? Een kleine of juist een hele grote u keuken, dan ben je bij Nuva Keukens aan het juiste adres. In de showrooms kun je inspiratie opdoen over jouw droomkeuken.