Wat is de functie van een waterontharder? 

3 min gelezen

Het stadswater staat er in ons land om bekend vaak erg veel kalk te bevatten. Deze kalk heeft in de praktijk een grote impact op verschillende zaken in onze woning. Denk hierbij niet alleen aan onze leidingen, maar ook aan bijvoorbeeld de kranen en natuurlijk ook de huishoudelijke apparaten waar we gebruik van maken. Het plaatsen van een waterontharder kan er in de praktijk voor zorgen dat de impact die wordt gerealiseerd door kalk kan worden aangepakt. Op deze manier kan je rekenen op heel wat interessante voordelen die je ook zomaar heel wat overbodige kosten kunnen besparen. 

Een waterontharder bindt de strijd aan met kalk 

De exacte functie van waterontharders bestaat er in de praktijk in om de strijd aan te binden met kalkaanslag. Zoals in de inleiding van deze pagina al werd aangegeven geldt voor het stadswater dat ze er in ons land bekend om staat ontzettend rijk te zijn aan kalk. Dat heeft als gevolg dat de kalk niet alleen een aanslag kan plegen op jouw huid en haar, daarnaast kunnen ook je huishoudelijke toestellen er flinke hinder door ondervinden. Kalk staat er bovendien om bekend ervoor te zorgen dat je huishoudelijke apparaten veel sneller stuk gaan wanneer ze water nodig hebben. Dit gegeven alleen al maakt een investering in één van de waterontharders op de markt een aanrader. Uiteindelijk zal je jouw investering met zekerheid dubbel en dik terug weten te verdienen.

Van welke voordelen ben je verzekerd?

Het is niet voor niets dat er in het merendeel van de woningen vandaag de dag gebruik wordt gemaakt van een waterontharder. De voordelen waar je op kan rekenen zijn dan ook vanzelfsprekend. De belangrijkste voordelen waar je aanspraak op kan maken zijn dan ook alvast de onderstaande:

  • De levensduur van je huishoudelijke toestellen kan aanzienlijk worden verlengd; 
  • Er is sprake van aanzienlijk minder kalkaanslag waardoor warm water sneller komt; 
  • De gezondheid van zowel je huid als haar kan sterk worden verbeterd; 
  • Je kan kalkaanslag vermijden op water gerelateerde toestellen;

Voor heel wat toestellen in je woning geldt dat ze stevig afzien als gevolg van de kalkaanslag waarmee ze te maken krijgen. Het plaatsen van een waterontharder kan daar verandering in brengen. Als gevolg hiervan zal je dan ook veel minder snel terug moeten investeren in nieuwe toestellen. 

Is een waterontharder de investering waard?

De voordelen die verbonden zijn aan waterontharder hebben we eerder op deze pagina natuurlijk al voor jou op een rijtje gezet. Iedereen zal aan de hand van deze voordelen uiteraard voor zichzelf moeten bepalen of deze voor hen nu wel of niet belangrijk zijn. In het merendeel van de gevallen is het echter zo dat mensen die ooit één keer een waterontharder ter beschikking hebben gehad nooit nog anders willen. Niet alleen zal je immers kunnen rekenen op tal van interessante, financiële voordelen, bovendien is het ook nog eens zo dat de aanwezigheid van een dergelijk apparaat bijvoorbeeld het nemen van een douche heel wat aangenamer maakt. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, een investering in een waterontharder kan beslist de moeite waard zijn. 

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan kosten waterontharder