Waarom een goede keuring van belang is

2 min gelezen

Een bouwtechnische keuring gaat ieder project in de bouw op een gegeven moment nodig hebben. En dat is eigenlijk ook heel erg begrijpelijk, zonder deze keuringen mag je namelijk niet het gebouw laten gebruiken. Een gebouw moet immers wel veilig zijn voor de mensen die het gebouw willen gebruiken, maar ook voor de mensen eromheen moet het veilig zijn. Er kan van alles gebeuren met een gebouw en de kleinste fout in een berekening zou nog wel eens fataal kunnen worden. Nu zijn de eisen en keuringen wel erg streng, dus de kans dat zoiets gebeurt, is zeer klein. Maar je ziet af en toe wel gekke dingen in het nieuws voorbij komen een keer in de zoveel tijd, dus het is altijd wel mogelijk dat er een keer iets fout gaat, die dingen horen er eenmaal bij.

Hoe pak je deze keuringen nou echt goed aan?

Zorg er eerst voor dat je in het bezit bent van een bouwkundig rapport. Zo’n rapport zorgt er namelijk voor dat je al in het bezit van veel informatie die van belang is voor de keuring. En een keuring is zeer belangrijk, om de veiligheid die komt kijken bij het bouwen van gebouwen. Gebouwen moeten veilig en stevig zijn, en er moet altijd rekening gehouden worden met marge. Immers gaat niet alles altijd even perfect. En dat hoeft ook helemaal niet, want daar wordt dan rekening mee gehouden door middel van de marge.

Laten keuren of zelf doen?

Het beste kun je het keuren door een professional laten doen. Deze weten precies wat ze doen en zijn het beste van iedereen op de hoogte van alle ontwikkelingen en regels wat betreft de bouw. Zij weten precies wat veilig is en wat niet. Zo heb je zekerheid dat jij bijvoorbeeld nooit doden op je naam zult hebben omdat er een fout zat in je constructie die daarna tijdens jouw eigen keuring niet is opgevallen.