Waar let je op bij het kopen van een kamersteiger?

1 min gelezen

Een kamersteiger kan ideaal zijn voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte in een kamer. Je hoeft dan geen ladder tegen de muur te zetten, waardoor het bijvoorbeeld zeer geschikt is voor stukadoren of verven. Je kunt een kamersteiger echter ook buiten gebruiken. Het wordt een kamersteiger genoemd, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt en ook door één persoon kan worden opgebouwd. Waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van een kamersteiger?

Kamersteiger

Hoogte berekenen

Bij kamersteigers spreken we van een platformhoogte en een werkhoogte. De platformhoogte is de hoogte van het platform waarop je staat en de werkhoogte is de platformhoogte plus twee meter. Aan de hand van de werkhoogte kun je kiezen welke kamersteiger je nodig hebt.

Houd er wel rekening mee dat de kamersteiger altijd hoger is dan de platformhoogte, aangezien er nog een leuning op zit. Deze leuning is standaard één meter hoog, dus om de totale hoogte van de steiger te berekenen kun je één meter bij de platformhoogte optellen.

Wil je op verschillende hoogtes kunnen werken? Dan kun je het beste kiezen voor een kamersteiger die in hoogte verstelbaar is.

Kamersteiger

Overige functionaliteiten

Sommige kamersteigers beschikken over meerdere functionaliteiten, maar meestal moet je extra onderdelen er los bij kopen. Bepaal bij het kopen van een kamersteiger welke extra onderdelen je nodig hebt en schaf die ook aan. Je kunt hierbij denken aan stabilisatoren, steigerwielen of extra platformen.