Verschillen en regels bij walnootbomen

2 min gelezen
boom-online-bestellen

Er is niet een standaard walnotenboom, omdat er een aantal verschillen zijn. Wat zijn nou de grootste verschillen tussen walnotenbomen?
Sowieso verschillen de bomen en stamomtrek en lengte. Er zijn walnootbomen die op jongere leeftijd al (meer) vruchten dragen dan andere soorten. Bovendien kunnen de vruchten van de boom groter zijn dan de vruchten van andere bomen.
De walnoten kunnen ook enorm groot worden in vergelijking tot de walnoten van andere walnootbomen. Zo kunnen walnoten tot wel 8 cm lang worden.
Sommige soorten groeien sneller dan andere soorten (en dienen dus ook vaker te worden gesnoeid).

Regels bij de walnootboom

Het is belangrijk om de walnootboom niet te diep te planten. De bovenkant van de pot hoort boven of gelijk aan de plant of aarde te komen.
De boom kan namelijk kwetsbaar worden als deze te diep wordt geplant. Daarbij hoor je de boom vast te zetten met bometape en stokken.
Bovendien moet je de boom genoeg water geven. Vooral in het groeiseizoen is het belangrijk, zodat de boom niet uit zal drogen.

Biologische plant als bijdrage aan natuur

De tamme kastanje is een bekende boom. De boom staat bekend als sierboom en fruitboom. Het is een enorm sterke boom die dus een prima klimaatboom vormt.
De boom is een enorme bijdrage aan de natuur en is een bijzondere biologische plant.
De bladeren van de tamme kastanje zijn mooi groot en glanzend en geven het idee van een speer.
De bladeren lijken in het voorjaar brons, in de herfst worden ze geel. De bladeren worden geel, voordat ze van de boom vallen.