Tips voor het ophangen van de vlag 

2 min gelezen

Ieder jaar zijn er weer een paar gelegenheden waar de vlag voor moet worden opgehangen. Denk bijvoorbeeld aan nationale feestdagen, zoals koningsdag, of aan nationale herdenkingsdagen, zoals dodenherdenking. Ook kun je de vlag ophangen wanneer iemand in het gezin bijvoorbeeld geslaagd is. Er zijn er erg veel verschillende vlaggen, zoals de vlaggen die te zien zijn op www.bosvlaggen.nl. Het kan echter wel best lastig zijn om een vlag goed op te hangen. De volgende tips kunnen je heel erg goed helpen bij het ophangen van de vlag. Hierdoor zal het zeker een heel stuk makkelijker worden om de vlag op een goede manier op te hangen.

Maak gebruik van een goede vlaggenmast

Het is een erg goed idee om gebruik te maken van een goede vlaggenmast, wanneer je een vlag op gaat hangen. Wanneer je een vlag op probeert te hangen aan een kapotte vlaggenmast, wordt dit namelijk een heel stuk moeilijker dan het eigenlijk hoeft te zijn. Wanneer de vlaggenmast kapot is, is het dus ten alle tijden een veel beter idee om gewoonweg een nieuwe te kopen. Proberen om iets te maken van een oude vlaggenmast, lukt namelijk vrijwel nooit. Hierdoor maak je alleen maar de kans groter dat je de vlag beschadigt. 

Zorg voor gewicht aan de vlag 

Hoe goed je de vlag ook op hebt gehangen, het kan zo zijn dat de vlag toch niet hangt hoe je dat het liefst zou willen. Soms zorgt de wind er namelijk voor dat de wind telkens om de vlaggenmast heen draait. Dit kun je voorkomen door een gewichtje aan de vlag te hangen. Hiermee zorg je ervoor dat de vlag er de gehele dag door goed uitziet. Door het gewicht zal de vlag namelijk altijd goed blijven hangen. Hierdoor zul je de vlag telkens goed op kunnen hangen!