Snel en voordelig verhuizen

2 min gelezen

Bij een verhuizing komt veel kijken en is een hele opgave. Alles draait bij een verhuizing om een goede voorbereiding, dit zorgt ervoor dat de verhuizing soepeler verloopt. Met een aantal tips maak je de verhuizing voor jezelf een stukje gemakkelijk en zo voorkom je stress. 

Op tijd beginnen

Op tijd beginnen met het inpakken van de verhuisdozen is een must. Toch is het niet het enige waar je het best op tijd mee kan beginnen. Het is namelijk ook ook goed om vooraf een planning te maken voor de organisatie.  Het is goed om een paar weken van te voren stevige verhuisdozen aan te schaffen of te lenen bij iemand. Zo kun je gemakkelijk op je gemak elke dag een aantal spullen inpakken die je toch niet meer gaat gebruiken. Het geeft rust om vroegtijdig te beginnen met het inpakken van je spullen. Op deze manier of je namelijk ook niet te haasten op het laatste moment en zo voorkom je een hoop stress. Ook is het goed om vooraf een aantal zaken alvast te regelen bijvoorbeeld een verhuiswagen die je helpt verhuizen naar Rotterdam.

Organisatie 

Inpakken van je spullen kan veel werk zijn zeker als je veel spullen hebt is het inpakken van je spullen een hele klus. Toch is het wel belangrijk om je spullen in te pakken met een structuur. Een structuur is niet alleen handig voor jezelf maar is ook handig als je straks de dozen weer moet uitpakken. Het is verstandig om elke kamer apart inpakken in aparte dozen. Het is ook handig om vervolgens deze dozen te labelen met de kamer waar ze vervolgens heen moeten. Ook kun je op de doos zetten wat er allemaal in de doos zit en hoeveel prioriteit het heeft om de doos uit te pakken. Zo weet je waar de doos heen moet maar weet je ook gelijk welke dozen je als eerste moet uitpakken. Als je op deze manier werkt scheelt dat een hoop tijd met zowel inpakken als je de spullen weer moet uitpakken. 

Vulmateriaal 

Om ervoor te zorgen dat spullen te beschermen zodat ze niet beschadigen of kapot gaan door de verhuiswagen Rotterdam bijvoorbeeld. Je hebt speciaal opvulmateriaal om de onvolledige dozen te vullen maar je kunt de duurzame manier gebruiken dat is namelijk zachte spullen gebruiken die je thuis al hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan dingen als oud papier, dit papier wilde je toch weggooien en kun je prima gebruiken als opvulmateriaal. Je kunt ook dingen gebruiken sokken om je koffiekopjes in te doen of kleding handdoeken om de borden in te wikkelen. Beddengoed en dekens zijn ook prima te gebruiken als opvulmateriaal. Deze spullen ga je sowieso meenemen naar je nieuwe woning en op deze manier hebben ze wel een andere functie dan normaal maar werkt het toch.