Mythen over verhuizing

2 min gelezen

Je hebt waarschijnlijk mensen rare verhalen horen vertellen over professionele verhuizers en na je onderzoek te hebben gedaan, blijken ze allemaal overdreven te zijn. Deze misverstanden en valse verklaringen kunnen ertoe leiden dat je verkeerde beslissingen neemt en zelfs het verhuisproces bemoeilijkt. 

Verhuizen is ongetwijfeld een stressvolle gebeurtenis, maar je kunt jezelf een hoop moeite besparen door jezelf te wapenen met de waarheid. Hier ontkrachten we enkele veelvoorkomende mythes over het inhuren van professionele verhuizers.

Alle verhuisbedrijven zijn hetzelfde

De meeste mensen hebben de neiging om te denken dat alle verhuisbedrijven hetzelfde zijn, terwijl ze integendeel in zoveel opzichten verschillen. Factoren zoals ervaringsniveau, prijsstelling, de veiligheid van eigendommen en betrouwbaarheid en reputatie onderscheiden deze bedrijven, wat betekent dat jouw scherpzinnigheid bij het kiezen van een er veel toe doet.

Verwacht dat items verloren gaan of beschadigd raken

Hoewel er tijdens elk verhuisproces ongelukken kunnen gebeuren, hebben professionele verhuizers de ervaring om items in en uit te pakken om schade tot een minimum te beperken. Met vele jaren ervaring in de verhuisbranche, kun je van hen verwachten dat zij jouw goederen met de grootste zorg behandelen, zodat ze veilig en in dezelfde staat aankomen..

Als verlies of beschadiging van items een punt van zorg is, informeer dan naar uw dekkingsopties bij het verhuisbedrijf en de opstalverzekering. Zorg in ieder geval zelf voor verhuisdekens.

Je hoeft dozen niet te ordenen en te labelen

Het labelen van items tijdens het verhuizen kan het werk voor jou en de verhuizers gemakkelijker maken. Je moet bij het inpakken de verhuisdozen labelen op basis van hun bestemming, zoals keukenartikelen of beddengoed, om ervoor te zorgen dat je bij aankomst in jouw nieuwe huis geen problemen zult hebben om de artikelen terug te vinden.

Organisatie en etikettering helpen ook om delicate items te beschermen, zodat je geen reeks encyclopedieën opjo uw kwetsbare glaswerk stapelt. Een kleurcoderingssysteem (waarbij je voor elke categorie een kleur aanwijst) is een gemakkelijke manier om de dozen te labelen tijdens het verhuizen.

Zelf verhuizen is goedkoper

Mensen zijn van mening dat verhuizen zonder de hulp van professionele verhuizers je een paar euro kan besparen. Als je echter jouw tijd en de benodigde apparatuur en materialen in overweging neemt, kun je uiteindelijk zelfs meer uitgeven dan wanneer je een professionele verhuizer inhuurt.

Aan de andere kant zorgen professionele verhuizers voor al deze kosten en bovendien brengen ze extra handen mee om in en uit te pakken om ervoor te zorgen dat het verhuisproces snel en naadloos verloopt. Het weekend is de beste tijd om te verhuizen

Vrijdagen en weekenden worden beschouwd als de beste tijd om te verhuizen, omdat je alle tijd hebt om je nieuwe huis uit te pakken en in te richten. Maar alle anderen denken precies zoals jij en aangezien alle verhuizers het druk zullen hebben, moet je misschien een compromis sluiten.