Marmerlook tegels geven een koninklijk interieur

3 min gelezen

Wil jij je interieur een nieuwe look geven, maar heb je weinig inspiratie? Denk eens aan marmerlook tegels. Een marmerlook tegel lijkt als twee druppels water op natuursteen marmer, maar is een stuk betaalbaarder en makkelijker in onderhoud. Natuursteen is een stuk duurder dan geproduceerde tegels. Ben je ook benieuwd wat je met marmerlook tegels kunt doen? Dit artikel geeft je vijf tips ter inspiratie.

Een muur van marmerlook tegels

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher in je woonkamer? Een muur betegeld met marmerlook tegels is gegarandeerd een blikvanger voor al je bezoek. Je kunt bijvoorbeeld de muur achter je bank van boven tot onder betegelen met tegels. Veel mensen kiezen in dit geval voor XXL tegels. Deze tegels zijn wat moeilijker om te plaatsen, maar zijn door een minder aantal voegen rustig om naar te kijken. Als je voor een kleiner formaat tegel kiest, kan het te druk worden. Wel kun je creatief aan de slag gaan met kleinere tegels. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken om een rand mee te maken in je wand of op je vloer. 

Marmerlook tegels in de keuken

In de keuken wil je een tegel plaatsen die wel tegen een stootje kan. Als je een marmerlook tegel kiest van een goede kwaliteit, kan deze een leven lang mee gaan. Zelfs in ruimtes die intensief gebruikt worden. Je kunt marmerlook tegels op allerlei plekken gebruiken, zoals woonkamer, badkamer, hal of keuken. Denk bijvoorbeeld in de keuken aan de vloer, of als spatscherm boven het aanrecht. Zorg er wel voor dat je kiest voor een geglazuurde tegel. Deze tegels zijn makkelijk schoon te maken doordat ze een glad oppervlak hebben. Wel zo handig als je van kokkerellen houdt.

Marmerlook vloer en wanden in de badkamer 

Marmer in de badkamer is een klassieker. Veel mensen hebben een marmeren vloer, wand, of marmeren details. Maar wat dacht je van een badkamer geheel betegeld met marmerlook tegels? Een badkamer waarvan de vloer, wanden en douchecabine allemaal van hetzelfde materiaal zijn, heeft een luxe uitstraling. Waan je in een luxe spa slechts een aantal stappen van je slaapkamer verwijderd. Geniet volop van je luxueuze badkamer voor een betaalbare prijs. Je kunt het helemaal afmaken een paar Aloë Vera planten neer te zetten en etherische oliën in een diffuser. Zeg maar dag tegen je stress!

De trend van 2021: different shades of grey

Waarom marmerlook niet combineren? Veel mensen denken er niet aan om verschillende tegels te combineren met elkaar. Dit is ook wel een risico. Je wilt later immers geen spijt krijgen. Maar, als je er goed over nadenkt en advies inwint bij een professional kan het juist heel mooi worden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende marmerlook tegels op de vloer leggen. Denk aan verschillende soorten grijs: in het midden een wit grijs vlak, en tegen de muur een donkergrijze rand. Deze tinten kun je natuurlijk ook omwisselen. Zorg er wel altijd voor dat je de tegels in het echt hebt gezien en hebt vergeleken met elkaar. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.