Maak van je balkon een plantenparadijs

2 min gelezen
balkonhekken

De zomer komt er weer aan. Het zonnetje begint weer heerlijk te schijnen en we beginnen langzaam weer meer buiten te leven. Hoog tijd om het balkon aan te pakken en weer gezellig aan te kleden zodat er niks meer in de weg staat voor vele gezellige zomeravonden. Je kunt vaak veel meer vrolijke planten kwijt op een balkon dan je denkt. Dus laat je creativiteit zijn gang gaan en laat die groene vingers maar zien. Van leuke bloemetjes in de plantenbak tot een gave klimop in het spijlen hekwerk balkon. Er zijn talloze mogelijkheden om je tuinier hobby uit te breiden naar het balkon. 

Tegen de buur of door het hekwerk

Ben je fan van klimplanten? Genoeg mogelijkheden op jouw balkon. Je kunt er voor kiezen om een klimop tegen de muur te laten klimmen. Of misschien vind je het wel veel leuker om ze door het balkonhekwerk te laten groeien! Heb je behoefte aan wat meer privacy? Je kan ook een klimmer laten dienen als een afscheiding met het balkon van de buren. Er zijn verschillende planten die bekend staan om hun klim kunsten. De klimop is het bekendst. De passiebloem en de clematus zijn  ook leuk als je meer van fleurige bloemetjes tegen de muur houdt.

Je hebt nooit teveel bloempotten

Ook met bloempotten en plantenbakken kun je hele leuke dingen doen op het balkon. Ze kunnen op de grond staan of hangen aan de balustrade. Of natuurlijk allebei! Denk bijvoorbeeld aan rozemarijn, lavendel, munt of een leuke siergras. Misschien begin je wel je eigen moestuin op het balkon. Leuk om naar te kijken en lekker om mee te koken. Het is allemaal mogelijk. Wel is het ontzettend belangrijk dat je de planten en bloemen voldoende water geeft. Al helemaal in de zomer. Zo geniet jij extra lang van jouw eigen plantenparadijs.