Lichtstraat zadeldak

2 min gelezen
Lichtstraat zadeldak

Eén van de mooiste alternatieven voor een kunststof bolle lichtkoepel is de lichtstraat zadeldak die bij vlakkelichtkoepel.nl verkrijgbaar is. De lichtstraat zadeldak kenmerkt zich door de typische vorm van een zadel. Deze lichtstraat bestaat uit twee ramen, die tegen elkaar aan worden geplaatst. De naad tussen de twee ramen in het midden ligt iets hoger dan de buitenkanten van de lichtstraat. Dat doet denken aan een zadel, vandaar de naam zadeldak lichtstraat. De iets schuin geplaatste ramen hebben een praktisch nut. Want door die helling kan regenwater gemakkelijk van de ramen aflopen. Vuil dat in het regenwater zit kan daardoor niet op de lichtstraat blijven zitten.

Lichtstraat zadeldak

Lichtstraat zadeldak voor grote oppervlakken

Doordat de constructie van de lichtstraat zadeldak zeer robuust is, kunnen met deze lichtstraat behoorlijk grote oppervlakken worden overspannen. Op vlakkelichtkoepel.nl wordt aangegeven dat er maximaal 4 vierkante meter extra lichtoppervlak in het dak bij kan komen. Dat zorgt voor enorm veel extra licht in je gebouw. Daglicht is goed voor mensen. Het is gezond omdat het de aanmaak van serotonine bevorderd. Dat is een hormoon waardoor mensen zich actiever voelen en meer opgewekt zijn. Een ander effect van extra daglicht is dat mensen minder kans hebben om last te krijgen van een winterdip.

Lichtstraat zadeldak

Kwaliteit staat voorop bij lichtstraat zadeldak

De lichtstraat zadeldak wordt gemaakt volgens de strengste kwaliteitseisen. Er wordt HR++ glas gebruikt, het frame is van aluminium en de afwerking is uitstekend verzorgd. Als je wilt zijn er luxe opties beschikbaar, zoals een speciale coating waarmee een deel van de zonwarmte in de zomer kan worden tegengehouden. Een andere optie is zonwering. Die verkrijgbaar in een met de hand bediende variant en met een elektrische bediening. Je kunt het frame ook laten voorbereiden met elektrische bedrading voor als je er een lamp aan wilt ophangen.