Je huis verbouwen of aanpassen? Gebruik MDF platen

2 min gelezen

Door lang thuis te zitten, ga je je huis anders zien. Je ziet ineens vervelende vlekken op de grond, hoe verouderd de keuken of badkamer is, en welke muren misschien onnodig geplaatst zijn. Er is niet heel veel nieuwbouw in Nederland, wat betekent dat veel huizen tientallen of zelfs honderden jaren oud zijn. Vroeger hielden mensen van veel muren en afgesloten ruimtes. Zo waren de keukentjes kleine kamertjes ingemetseld aan de achterkant van het huis, vaak bereikbaar via een ingesloten gang. Veel huizen hadden hallen voor de privacy en tocht. Maar tegenwoordig houden we van grote open ruimtes, het gevoel van licht en alles kunnen zien. Als je je huis wilt verbouwen of aanpassen, raden wij een mdf plaat aan.

Wat kan ik hiermee?

Je huis verbouwen kan voelen als een enorm karwei. Daarom is het handig om het in kleine stapjes te verdelen; noem het je huis aanpassen. En aanpassinkjes kunnen klein beginnen. Het enige wat je hiervoor in huis hoeft te hebben, is een mdf plaat. Zo kun je bijvoorbeeld een schilderij met een beschadigde lijst vervangen. Een mdf plaat kun je makkelijk aanpassen door te boren, zagen, snijden, etc. Dit vanwege zijn hoge freesbaarheidgehalte.
Maak de lijst in de grootte of dikte naar wens, en hang je nieuwe schilderij op. Eerste klus geklaard!
Maar ben je klaar voor de volgende stap? Dan kun je ook de mdf plaat weer inzetten. Zo kun je een tafeltje maken of een ander meubelstuk van de plaat. Toch nog een stapje verder? Je kunt ook een scheidingswand maken van meerdere platen aan elkaar. Zo kun je toch nog een stukje van de kamer afschermen waar jij dat gepast vindt.

Privacy.

Wellicht ken je mensen die nog in een huis met een verouderde blueprint wonen. Dat houdt in dat ze wonen in een redelijk ruim huis dat kleiner lijkt, door de indeling van vele kleine kamertjes, gangen en hallen. Veel mensen passen als eerst de slaapkamer aan; zo voegen ze twee kleine kamers samen tot een grote slaapkamer. Maar ook de keuken en badkamer worden graag verbouwd. Badkamers willen rustig, minimalistisch en open. Denk aan een inloopdouche, witte tegels, en hoge ramen. In oude huizen zit de wc vaak ook nog in een aparte ruimte, in plaats van in de badkamer. Dit vinden veel mensen ook vervelend. Toch merk je door de indeling van de huizen dat mensen vroeger veel behoefte hadden aan privacy. Privacy bij het binnenkomen, eerst in een hal, dan een gang, dan de woonkamer. Of privacy bij het toiletteren.

Als jij behoefte hebt aan het aanpassen van je huis, kijk dan eens naar mdf platen!