Je balkon gezellig inrichten.

2 min gelezen

Woon jij in een appartement, bovenwoning, op kamers of in een andere woonruimte waar je niet beschikt over een eigen tuin? Velen ervaren dat als vervelend, want zeker in de zomer is het toch erg fijn om in je eigen tuin te genieten van de zon of om bijvoorbeeld te tuinieren. De kans is echter aanwezig dat je wél een eigen balkon hebt. Die is vaak klein en ziet er niet per se gezellig uit. Maar als dit je enige soort van ‘tuin’ is, is het wel leuk om er wat gezelligs van te maken. Lees hier hoe je een klein, saai balkon om kan toveren tot een gezellige plek.

Kunstgras

Soms heb je het geluk dat op jouw balkon een mooie tegel ligt die er goed uit ziet. Vaak is het echter het geval dat er bijvoorbeeld beton ligt en dat het er ongezellig en kil uitziet. In zo’n geval kun je kiezen voor kunstgras. Balkons met kunstgras krijgen meteen een gezellige sfeer en zal het laten voelen alsof je in een tuin bent. Het is makkelijk in onderhoud en kan makkelijk gelegd worden. Eigenlijk is kunstgras dus ideaal als eerste stap naar een leuker balkon.

Plantjes

Als er iets is wat gezelligheid uitstraalt zijn het wel plantjes. Kies bijvoorbeeld voor mooie, witte potten en allerlei verschillende plantjes en struikjes. Hang ze aan het hek, aan de muur en zet ze op de grond. Je hoeft het niet te overdrijven en het helemaal vol te plaatsen, maar een paar plantjes doen wonderen.

Comfortabele stoel(en)

Nu je een leuk balkon hebt, wil je er natuurlijk ook op zitten. Gooi de houten inklapstoeltjes die je al tien jaar hebt weg en schaf een of twee mooie, comfortabele stoelen aan. Het zou het meest praktisch zijn als je kiest voor een stoel met afneembare kussens die je nog kan wassen. Als het dan bijvoorbeeld regent of geregend heeft kun je ze in de was gooien en zijn ze weer schoon.

Lichtjes

Hoe schattig ziet het eruit als je een snoer hebt met kleine lichtjes? Je kan zowel witte als gekleurde lampjes bijvoorbeeld langs de rails of langs de deur hangen. Je balkon ziet er zonder twijfel honderd keer gezelliger uit en ’s avonds is het de ideale plek om even te zitten en te relaxen.

Dus haal je gevulde gereedschapswagen uit het stof en maak wat moois van je balkon!