Inpakken voor een verhuizing: zo doe je dat! 

2 min gelezen
verhuis-gids.nl

Je inboedel van het ene huis naar het andere huis verhuizen betekent maar één ding. Namelijk heel veel inpak werk. Om alles zo goed mogelijk in te pakken vind je hier een aantal goeie tips! 

Inpakken in stappen 

Inpakken kun je het beste in stappen doen om te voorkomen dat je alles op het laatste moment moet doen. Vaak is het heel verleidelijk om het werk uit te stellen, maar inpakken is vaak veel werk. Daarom kun je het beste een paar weken van tevoren al beginnen. Je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Voor meer informatie hierover kun je terecht op verhuis-gids.nl


Stap 1: Een paar weken van tevoren kun je al beginnen met inpakken door de spullen uit te zoeken die je niet in wil pakken. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar is wel ontzettend effectief. Zo hoef je deze spullen niet te verhuizen en dat zorgt ervoor dat je meer ruimte hebt voor andere producten. Ook kun je alvast beginnen met een lijst maken van alles wat er ingepakt moet worden. 

Stap 2: Een paar dagen van tevoren kun je alle spullen die je niet meer nodig hebt in pakken. Pak dus niet je beddengoed op en wacht nog even met het legen van je koelkast, maar je kunt wel alvast zoveel mogelijk kleding, spelletjes en andere hebbedingetjes in een doos stoppen. Het is handig om op de doos te schrijven wat er in zit. Zo raak je niks kwijt! 

Stap 3: Een dag van tevoren. Als het goed is heb je nu bijna alles ingepakt en hoef je alleen nog een paar bordjes en wat douchespul in te pakken! 

verhuis-gids.nl

Het inpakken van breekbare spullen 

Borden, glazen, lampen en vazen verhuizen is een gevaarlijke klus. Deze spullen zijn namelijk hartstikke breekbaar. Gelukkig zijn er heel veel tips om ze zo veilig mogelijk van A naar B te kunnen verplaatsen. 

  • Wikkel de breekbare spullen in papier, noppenfolie, oude kranten of piepschuim. 
  • Vul de bodem van de verhuisdoos met papier en stapel vervolgens de glazen één voor één in de doos. Wanner ze er in zitten kun je boven in de doos nog een handdoek plaatsen voor extra bescherming. 
  • Verhuis borden en schalen op de volgende manier: Wikkel de spullen in folie of papier en plaats ze op hun zijkant in de verhuisdoos. Op deze manier worden ze niet geplet. Zorg er wel voor dat ze niet meer kunnen bewegen. 
  • Haal lampen uit elkaar en wikkel de gloeilampen in. Zo verminder je de kans op schade tijdens de verhuizing.