Hoe richt je je huis het best in?

1 min gelezen

Interieurontwerpers besteden hun hele leven aan het bestuderen van de kleine details die een kamer perfect maken. Net als een prachtig geregisseerde film is een goed ingerichte woonkamer tegelijkertijd boeiend en indrukwekkend, vertrouwd en veilig. En soms kan het moeilijk zijn om vast te stellen wat er in onze eigen huiskamers niet klopt. Om wat licht te werpen op de meest voorkomende ontwerpfouten in de woonkamer die onze ruimtes teisteren, hebben we gesproken met interieurontwerpers en een woonarchitect.

Ontwerpers zijn het erover eens: een geweldige woonkamer begint met een geweldige bank. We horen keer op keer van onze klanten dat de bank die ze in het verleden hebben gekocht niet comfortabel was of te groot (of te klein) voor de kamer. In woonkamers is een goede bank sleutel tot comfort, maar het staat ook centraal in hoe een kamer aanvoelt en eruitziet. ” Let goed op de zithoogte van de bank (een lage zitting is moeilijk in en uit te stappen) en maak voor aanschaf een meubelplattegrond. “Impulsief kopen is geweldig voor accessoires en bijzettafels, maar nooit voor een bank, want het kan een zeer kostbare fout zijn”.

Een andere fout die huiskamers vaak voorkomt is het ‘showroomgevoel’. Met andere woorden, een kamer die eruitziet alsof hij allemaal in dezelfde winkel is gekocht. “Het is belangrijk voor ons om nieuwe en vintage elementen te combineren om een ​​interessante kamer te creëren.

Voor inspiratie kom gerust eens langs bij Wessels Wonen in Rijssen.