Hoe kun je rolgordijnen op maat laten maken?

2 min gelezen

Als je net bent verhuisd of van plan bent om te gaan verhuizen, is het belangrijk om je huis in te richten op een manier die bij je past. Je wilt natuurlijk dat je huis een plek is waar je je altijd prettig voelt en waar je graag thuiskomt. Daarom is het belangrijk om de inrichting van je huis goed uit te denken. In de inrichting van je woning kunnen verschillende stijlen door elkaar heen lopen. Het is echter wel belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden bij het inrichten van je woning. Zo moet je bijvoorbeeld niet te veel verschillende stijlen door elkaar heen laten lopen, omdat dit chaotisch kan overkomen. Ook is het belangrijk om te kiezen voor meubels en accessoires die passen bij de sfeer die je in je woning wilt creëren.

Steeds meer mensen hechten veel waarde aan gordijnen bij het inrichten van een woning. Zeker rolgordijnen worden steeds populairder onder Nederlandse huishoudens. Rolgordijnen bieden talloze voordelen boven traditionele gordijnen, vooral als het gaat om gemak en functionaliteit. Bovendien kunnen rolgordijnen worden gebruikt voor verschillende soorten ruimtes. In deze blog bespreken we hoe rolgordijnen een uitstekende toevoeging kunnen zijn. 

Verschillende soorten rolgordijnen 

Rolgordijnen zijn een soort raamdecoratie die traditioneel wordt gebruikt in Nederland. Ze zijn gemaakt van een stevig materiaal, meestal textiel of aluminium, en worden aan de bovenkant van het raam bevestigd. Rolgordijnen kunnen naar beneden worden getrokken om het raam te bedekken of ze kunnen opgerold worden boven het raam, waardoor er licht naar binnen kan vallen. Sommige rolgordijnen zijn ook voorzien van een koord of draad waarmee ze open- en dichtgeschoven kunnen worden. Rolgordijnen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, keuken, kantoor of een serre. De mogelijkheden zijn oneindig. 

Rolgordijnen op maat 

Houdt de zon buiten in de studiekamer, of waarborg je privacy met rolgordijnen op maat. HEWO heeft een zeer breed assortiment als het gaat om raamdecoratie op maat. Rolgordijnen op maat zijn beschikbaar in heel veel verschillende soorten stoffen en kleuren. Het opmeten van het raam is tegenwoordig heel eenvoudig te doen met de online meetinstructies van HEWO. Ook het monteren is zeer gemakkelijk vanwege de online stap voor stap montage instructies.

Verduisterende rolgordijnen

Op zoek naar gordijnen die geen licht doorlaten? Dan is een rolgordijn verduisterend de perfecte oplossing. Veel mensen storen zich aan het feit dat ze wakker worden met lichtinval. Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost met verduisterende rolgordijnen. De rolgordijnen beschikken over een 100% licht dichte coating. Hierdoor zul je altijd een goede nachtrust hebben.