Het toepassen van stalen profielen

1 min gelezen
u profiel staal

Wanneer we het hebben over stalen profielen, kunnen we het hebben over zowel warm als koud gewalste profielen. Een u profiel staal valt onder de koudgewalste profielen, het profiel is namelijk gemaakt nadat het plaatmateriaal eerst koudgewalst is. Het materiaal wordt namelijk zolang gewalst, tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Het profiel in de vorm van een U staat vooral bekend om zijn enorme draagvermogen. In de bouw is het profiel erg veel gebruikt. 

Ronde hoeken

Ga je een staalconstructie werken met een u profiel staal, het staal is in alle gevallen glad en het profiel heeft ronde hoeken. Ook het op maat leveren van een profiel is mogelijk, je kunt namelijk werken met zeer kleine toleranties. In de bouw worden de profielen vaak gebruikt voor draagconstructies, trappen, bordessen of staanders. Ook heeft het als voordeel dat de profielen koudgewalst zijn, het is beter te lassen en op deze manier te verbinden met elkaar. De belangrijkste eigenschap is het grote draagvermogen van het profiel. 

u profiel staal

Eenvoudig te gebruiken profiel

Het u profiel staal is niet alleen bekend om zijn draagvermogen, ook om diverse constructies te bouwen kun je niet om het profiel heen. Bij een staalconstructie is het erg belangrijk dat de maatvoering klopt van de profielen, omdat de profielen in U vorm koudgewalst zijn kun je de maatvoering uiterst secuur houden. Ook voor de veiligheid is dit van groot belang, bij limtrade.nl ben je aan het goede adres voor verschillende soorten en maten profielen.