Gerecyclede tuinideeën om te gebruiken in de tuin

2 min gelezen

Kijk je wel eens naar de afvalberg van anderen en denk je dat je de helft ervan kan hergebruiken? Twijfel je over het idee om goed geld te betalen voor te dure tuinartikelen? Dan zul je dol zijn op deze gerecyclede tuinideeën. Je hoeft geen fortuin uit te geven aan in massa geproduceerde tuinbenodigdheden als het zo leuk is om oude materialen te hergebruiken, zoals je markiezen. Er zijn echt geen regels voor wat u hergebruiken en het recyclen van oude materialen bespaart u geld, stopt dingen op de stortplaats en u krijgt een unieke uitstraling voor uw tuin. Laten we eens kijken naar een paar gerecyclede tuinideeën (bron: www.rainbow-collection.nl).

Wat kan worden gerecycled in de tuin?

Je kan alles gebruiken wat je wilt, dus wees creatief. Afval van thuis renovatieprojecten en die stapels die je aan de kant van de weg ziet tijdens de voorjaarsopruiming zijn beide goudmijnen voor dingen die je kan hergebruiken. Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal dingen om op te letten:

  • Gebruik niets dat voorheen agressieve chemicaliën of vergiften bevatte, vooral niet als het materiaal opnieuw moet worden gebruikt voor het verbouwen van voedsel.
  • Vermijd onder druk behandeld hout als het moet worden gebruikt bij de productie van voedsel
  • Hout rot in de tuin, tenzij het geschilderd of gebeist is.
  • Houd er rekening mee dat items bedekt met oude verf lood kunnen bevatten.

Deel je ideeën over gerecyclede tuin

De materialen die je gebruikt en de projecten om die materialen te gebruiken zijn eindeloos. Wees niet bang om te experimenteren en creatief te zijn. Je hebt niets te verliezen behalve materiaal dat je over het algemeen toch weggooit. Als je ideeën hebt over het recyclen van materialen om te hergebruiken in de tuin, horen we dat graag van je in de comments!