Gardameer

2 min gelezen
Gardameer

Je hebt er vast wel eens over gehoord van mensen in je omgeving; het Gardameer. Het Gardameer is een van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië. Om het meer staan prachtige kleurrijke dorpjes, er is schoon blauw water en prachtige natuur. Het is natuurlijk een populaire toeristische bestemming en je kunt spreken van massatoerisme. Echter blijft het een prachtig stukje Italië. Het mooie van deze bestemming is dat het authentieke karakter van Italië wordt behouden. Zo zijn er weinig fastfoodketens en souvenirwinkels, maar kun je genieten van de sfeervolle terrassen met hoge kwaliteit aan eten, ijssalons en prachtige winkels. 

Gardameer

Reizen naar het Gardameer

De meeste mensen reizen met de auto naar het Gardameer. Dit is een reis van ongeveer 1100 kilometer en dit brengt je door zes verschillende landen. De rit duurt zo’n 10 tot 12 uur, maar op een zwarte zaterdag kan de reistijd flink hoog oplopen. Wel kom je langs prachtige plekken in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Wil je liever de drukte vermijden en met het vliegtuig? Dan kun je het beste aanvliegen op de luchthaven van Verona. Vanaf deze luchthaven is het ongeveer een half uur tot uur rijden naar de plaatsen rond het Gardameer. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein naar Milaan te gaan en over te stappen op een hogesnelheidstrein richting het meer. 

Verblijf

Wanneer je je vakantie wilt beleven langs het Gardameer zal je vooral terecht komen bij de vele campings langs het meer. Dit zijn campings van ecologische campings tot luxe campings. Er zijn veel mogelijkheden; je kunt in de camper, tent, maar ook in een chalet of maxi bungalow verblijven. Daarnaast zijn er kleinere hotelletjes te vinden langs het meer. Deze zijn sfeervol en authentiek. Boek wel op tijd, want deze hotels zitten snel vol. Dit geldt ook voor de campingplaatsen langs het meer.