Een nieuwe luxe inrichting in uw woonkamer

2 min gelezen

U bent op zoek naar een prachtige nieuwe inrichting voor in uw woonkamer. Er lijken oneindig veel mogelijkheden te zijn, maar welke inrichting pas nu het beste bij u? In uw zoektocht bent u bijvoorbeeld al een Chesterfield stoel tegengekomen of een prachtig nieuw tv-meubel. Maar welke Chesterfield stoel of kast past nou het beste bij uw inrichting? In dit artikeltje wordt u meegenomen langs enkele tools en manieren om uw nieuwe inrichting er een te maken die onvergetelijk is. Laat uw vrienden, familie en buren versteld staan. Voor een prachtige inrichting heeft u helemaal geen dure interieurontwerper nodig, maar een klein beetje hulp is al voldoende.

Probeer complimenterende kleuren te zoeken

Het combineren van de juiste kleuren kan nog wel een flinke uitdaging vormen. Daarom zijn er online een tal van tools te vinden die dit werk uit handen nemen. Door middel van bijvoorbeeld RAL-kleuren op te geven, geeft de tool suggesties welke kleuren hier het beste bij matchen. Wanneer er veel verschillende kleuren of kleuren die niet met elkaar matchen te vinden zijn in dezelfde ruimte dan kan dit onrustig of zelfs rommelig ogen. Door een uniforme kleurrichting te kiezen keer er een rustiger gevoel terug.

Bij elkaar passende stijlen of toch meer eclectisch?

Naast het uitzoeken van kleuren die bij elkaar horen, dient er gekeken te worden naar welke stijl er gekozen wordt. Denk aan modern, klassiek, maar ook meer specifiekere stijlen als barok of art-nouveau. Liever een speelsere look? Probeer dan verschillende stijlen te combineren. Door het combineren van stijlen ontstaat er een speelse look die alsnog uniform oogt. Deze stijl wordt ook wel eclectisch genoemd en is een ‘officiële stijlrichting’. Wees dus vooral niet bang om uit te proberen, door te experimenteren ontstaan immers te beste ideeën! Experimenteer er dus lekker op los.