Een grootvakstelling voor wie zware goederen wil opslaan

2 min gelezen

Een grootvakstelling heeft zoals het woord zegt als belangrijkste functietool dat de zware goederen makkelijk in buurt te stockeren zijn. Dit model van stelling slaat goederen op met grote afmetingen. De stelling beschikt over heel grote oppervlakten. Hoe groter de goederen, hoe hoger de draagkracht moet zijn. Een grootvakstelling is daarom ook heel robuust en stevig gebouwd met een vrij hoog laadvermogen. Op vlak van afmetingen houdt de grootvakstelling het midden tussen een palletstelling en een legbordstelling. In het vakjargon wordt dit type ook wel ‘breedvakstelling’ genoemd. Heel veel groothandelaren gebruiken de stelling voor het stockeren van goederen in grootverpakkingen zoals kratten en dozen.

Kostenbesparend met een lange levensduur

Het grote voordeel van een opslagplaats zoals de grootvakstelling is dat je ruimte bespaart in je magazijn en dat je de aanwezige ruimte maximaal kunt benutten. De stellingen worden opgebouwd op verschillende niveaus die je zelf kunt bepalen. Het aantal verdiepingen hangt af van bedrijf tot bedrijf en de individuele wensen van een onderneming. Ruimte besparen betekent ook dat je geld kunt besparen. Omdat je per vierkante meter meer goederen opslaat, hoef je minder ruimte te huren. De extra draagkracht bij een grootvakstelling bedraagt tot 1000 kilogram.

Prijs hangt af van verschillende parameters

De staanders en dragers van dit type grootvakstelling worden vaak gemaakt van duurzaam materiaal is en in de meeste gevallen verzinkt. Het is dus een garantie dat de stellingen haast levenslang meegaan en onderhoudsvrij zijn. De kostprijs van zo’n grootvakstelling hangt af van verschillende parameters. Het prijskaartje van de stelling heeft vooral te maken met de indeling. Ga je beroep doen op een standaardstelling of zal de grootvakstelling op maat moeten worden gemaakt? Ook zal moeten worden gekeken waar de constructie moet worden geplaatst. Dit kan de prijs wel opdrijven. Net zoals dat het geval is welk toebehoren je eventueel nodig hebt. De functionaliteit bepaalt de prijshoogte. De meest eenvoudige standaard grootvakstelling schaf je aan tussen de 250 en 450 euro. Alles hangt uiteraard af welke afmetingen en kwaliteit van stelling je nodig hebt.