Een groendak, waarom?

2 min gelezen

Het bestaan ​​van een groendak in uw woning zal veel voordelen opleveren, zoals het verminderen van luchtvervuiling, het verlagen van de luchttemperatuur, waterbesparing en het verminderen van geluid. Bovendien zal een huis met een groendak er esthetisch gezien mooier en moderner uitzien. Het draagt ​​bij aan de kenmerken van het gebouw met een prachtig en dramatisch exterieur ontwerp. Groene daken kunnen u ook helpen om energie en kosten te besparen. De planten op het dak zullen de warmte kanaliseren om koeler te zijn bij het betreden van het huis, en dit stelt u in staat het gebruik van airconditioning te verminderen en elektriciteitskosten tot 70% te besparen. Je moet ook een groendak maken om overstromingen te voorkomen. Waarom? Wanneer de intensiteit van de regen hoger is, kan het groendak de waterafvoer tot 30% weerstaan.

Stadsplannen maken met groene daken

Tot dusver werd de ontwikkeling van de stedelijke infrastructuur horizontaal uitgevoerd. Hierdoor wordt groen land of groene open ruimte steeds beperkter. Echter, samen met de verspreiding van milieuproblemen, is de ontwikkelingsrichting in elke stad nu verticaal uitgevoerd. Dat betekent dat de overheid nu ontwikkelingen gaat plannen die milieuvriendelijker zijn. Wanneer grond afneemt door de bouw van gebouwen, neemt de behoefte aan grond toe en tot slot zijn de grondprijzen nu erg duur. Een van de inspanningen om tot duurzame stadsplanning te komen, zijn de Dak Vergroeners van openbare gebouwen en woonhuizen

Een huis met een groendak is een aanwinst en investering in de toekomst

Naast milieu- en maatschappelijke functies en voordelen, levert het maken van een groendak u ook financiële voordelen op. Het advies van het kabinet om groendaken verder te stimuleren wordt opgevolgd door het verstrekken van subsidies aan degenen die groendaken gaan maken. Wel zijn de regels voor groendak subsidie ​​in elke regio natuurlijk anders. Daarvoor moet u de regels en eisen kennen, zodat u in de stad waar u woont groendak subsidie ​​kunt aanvragen. Creëert u een groendak door middel van subsidies, dan kunt u profiteren van een rendementswaarde tot 50%.