De klassieke en de moderne notariswoning

2 min gelezen

De notariswoning is een populaire woning in Nederland. Het is dan ook een erg mooie woning. Hij heeft een statig uiterlijk en is meestal symmetrisch. Die symmetrie zorgt voor een mooie en chique look. De notariswoning bestaat meestal uit een begane grond en een eerste verdieping. Hierdoor is er de mogelijkheid om ook te slapen op de begane grond, waardoor hij ook erg populair is onder wat oudere mensen. Qua stijl zijn er verschillende soorten notariswoningen. Ondanks dat de hiervoor genoemde basiskenmerken wel gelijk zijn, zijn er ook wel een aantal verschillen. Bijvoorbeeld tussen de klassieke notariswoning en de moderne notariswoning. Deze verschillen zullen we in dit artikel met je bespreken.

De kenmerken van de klassieke notariswoning

De klassieke notariswoning is een woning die erg populair is. De woning wordt gekenmerkt door zijn klassieke stijl, zoals de naam al doet vermoeden. Maar wat houdt die klassieke stijl nou in? In de basis zijn dat vooral veel details. Denk bijvoorbeeld aan details in de omlijsting van de voordeur, siermetselwerk, etcetera. De details zorgen ervoor dat het huis er meteen af uitziet. Het geeft een leuke sfeer, mits je ervan houdt. Want als je meer van een strakke inrichting bent, is de klassieke stijl misschien niet helemaal voor jou weggelegd en kan je beter kijken naar de moderne notariswoning.

De kenmerken van de moderne notariswoning

De moderne notariswoning is dus een notariswoning die een strakkere uitstraling heeft. Deze moderne stijl is tegenwoordig helemaal in. Het is dan ook niet gek dat deze veel wordt toegepast. De moderne stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van materialen zoals hout, steen, beton, metaal, etcetera. Er wordt gebruik gemaakt van kleurcontrasten, om zo een mooi geheel te creëren. Het voordeel aan zo’n moderne variant is dat het vrij tijdloos is. Het is dus niet zo dat je er na een paar jaar alweer op uitgekeken bent. Daarnaast is het ook nog eens zo dat vrijwel elk interieur mooi staat in deze woning. Ook de moderne notariswoning heeft dus vele voordelen.