De beste vloer voor bij u thuis!

3 min gelezen

Het vinden van de juiste vloer voor uw huis kan overweldigend zijn. Er zijn er honderden keuzes. Welke vloer klopt voor u, hangt grotendeels af van de stijl van uw huis en welke kamers u het meest gebruikt. In dit artikel zullen we een paar verschillende opties verkennen, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt nemen. Wilt u een nieuwe vloer, lees hier dan meer over de verschillende typen en hun eigenschappen! Mocht u na het lezen van deze blog nog steeds vragen hebben, bezoek dan een vloeren groothandel.

Houten vloeren

Houten vloeren kunnen veel karakter aan elk huis toevoegen. Ze zijn mooi en duurzaam en een natuurlijk materiaal. Ze kunnen op veel verschillende manieren worden afgewerkt, waaronder het gebruik van een verscheidenheid aan verschillende vlekken en afwerkingen. Als je van het uiterlijk van hardhout houdt, maar je bent niet in staat om echt hout te betalen, is vinyl ook een optie. 

Hardhouten vloeren

Dit klinkt misschien als een nobrainer, maar als u op zoek bent om uw hele huis opnieuw te voorzien van een strakke natuurlijke vloer, moet u overwegen om hardhouten vloeren te kopen. In tegenstelling tot normaal hout vervaagt de kleur van hardhout niet met de tijd. De hardhout zijn ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan tinten, waardoor een gelijkmatige keuze is tussen de kleuren die goed zouden mengen met elk huis. Bovendien zijn hardhout sterker dan tapijten, wat betekent dat ze langer zullen blijven zonder de noodzaak van frequente vervangingen. Hoewel dit misschien een geweldig idee klinkt, is een ander voordeel voor het kopen van hardhouten vloeren dat ze meestal betaalbaar zijn.

Vinyl vloeren

Vinylvloeren zijn gemaakt van synthetische materialen vergelijkbaar met vinyl gevelbeplating. Ze kunnen net zo duurzaam zijn als echt hout, maar ze hebben geen enkele hoeveelheid karakter. Toch zijn pvc vloeren heel erg gewild bij veel mensen, zeker omdat ze zo goedkoop kunnen zijn. Mocht u nog vragen hebben over dit soort vloeren dan kan u terecht bij een groothandel pvc vloeren

Linoleumvloeren

Linoleum is ook een natuurlijk materiaal, maar het is veel betaalbaarder dan hout of vinyl. Dit is een andere grote keuze voor degenen die van het uiterlijk van hout houden, maar het niet kunnen betalen. Linoleumvloeren bestaat uit lijnzaadolie. Het heeft het voordeel dat het extreem duurzaam is, evenals eenvoudig te verzorgen en schoon te maken.

Betonnen vloeren 

Als u overweegt om een betonnen vloer voor uw huis te kopen, wilt u misschien wat onderzoek doen voordat u uw aankoop doet. Veel mensen denken dat betonnen vloeren zeer duurzaam zijn. Beton is echter eigenlijk een van de gevaarlijkste soorten vloeren. Er zijn eigenlijk veel verhalen die er zijn over mensen die glijden en vallen omdat beton niet genoeg tractie geeft. De onderste regel is dat als u beton kiest over een ander type vloeren, voorbereid zijn op hoofdpijn en ongevallen.

Laminaatvloer 

Dit is een tamelijk nieuw vloerbedekkingsmateriaal, maar het wint in populariteit. Het is gemaakt van houtvezels die wanneer geweven in tapijt of tegels je vloeren een prachtige uitstraling geven. Net als andere soorten vloeren heeft laminaat ook een voordeel en nadeel. Een voordeel is dat het gemakkelijk is om te reinigen en te handhaven, terwijl laminaatvloer moeilijk te reinigen en te onderhouden is.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er tal van opties als het gaat om welke vloer bij je thuis past? Hoewel geen van deze opties juist goed is voor elk huis, doet het nooit pijn om uw opties te verkennen totdat u de perfecte vloeroplossing voor uw huis vindt. Als u een vloer kunt vinden die bij uw behoeften past zonder veel geld uit te geven, dan heb je een winnaar! Als u echter te veel geld besteedt aan een bepaald type vloeren, kunt u uiteindelijk de verkeerde verdieping krijgen. Door al het nodige onderzoek te doen, kunt u de perfecte hardhouten vloer kopen.