Dakbedekking voor groene daken

2 min gelezen

Als het gaat om dakbedekking voor een kas, is het belangrijkste onderdeel van een groendaksysteem het waterdicht maken van dakmembraan. Bijvoorbeeld dit membraan op het dak. Voorafgaand aan de installatie moet worden gecontroleerd of het moet worden vervangen of gerepareerd. Veel fabrikanten van groendaksystemen geven geen garantie. Groendaken kunnen ook op traditionele dakbedekkingssystemen worden aangebracht. De meeste groene daken houden regen vast, maar het is noodzakelijk om een ​​goede afwatering op het dak aan te brengen. Lekkage van membraan kan optreden als de drainagelaag te dun is. Daarom is het een goed idee om sedummatten aan de bovenzijde van het dak te gebruiken om de waterstroom tegen te houden.

Bouw van het dak

Als het gaat om de aanleg van de daken voor groene daken. Het is belangrijk om ervaren installateurs te hebben om de klus te klaren. Het is zelfs zeer aan te raden om de hele installatie uit te besteden aan een gerenommeerd bedrijf. Van dakbedekking tot beplanting. Het hele proces moet worden gedaan door professionals. Het zal het zware gewicht van je zorgen maken over zoveel dingen opheffen. Ervan uitgaande dat je alleen sedummatten wilt leggen, zal dat niet veel werk zijn, maar het aanleggen en aanleggen van de groendaken is geen sinecure. Nadat een bedrijf voor de klus is aangenomen, moeten methoden om materiaal naar de top van het gebouw te krijgen goed worden besproken om misverstanden te voorkomen.

Planten op het dak

Bij het planten draait alles om timing en het hangt ook af van het lokale weer waar het planten plaatsvindt. Zo is het planten in het najaar afhankelijk van de beschikbaarheid van de planten voorraad. Ook voorbereiding is het sleutelwoord. Aanplant in de herfst kan de planten kwetsbaar maken voor erosie. Ook het dak afdekken met jute zou het probleem kunnen verminderen. Ook een dimensionale splitsing van de groendak delen zorgt voor een gemakkelijke toegang tot het membraan en de dakafvoeren. Dit maakt inspectie en onderhoud eenvoudig zonder de hele installatie te hoeven demonteren of wijzigen. Houd er ook rekening mee dat planten in de zomer een soort van irrigatie vereist.