chique en stoer, of lelijk en lomp?

2 min gelezen

Beton, dan denken veel mensen toch aan grijs, saai, lomp en grof materiaal.  Deze indruk van beton wordt vooral bepaald wordt door onze eigen ervaringen met het product. Beton dient als fundering voor gebouwen, een fabriek of kantoorpand of om gaten in een vloer of wand te dichten. Is that it? Nou, niet helemaal. Door veranderende en vernieuwende woontrends, heeft ook beton een nieuwe functie verkregen. Desalniettemin blijft het stigma van beton als saai en grof vaak hangen. In dit artikel zullen we kort aantonen dat beton eigenlijk helemaal niet saai en grof is, maar juist heel chique en stoer kan zijn.

Welk beton?

Ten eerste moeten we een nuance aanbrengen. Als we hier praten over beton dan bedoelen we beton cire. Beton cire is een stucwerk beton gemaakt op basis van, het zal je niet verbazen, beton. Het product wordt aangebracht in zeer dunne laag. Het product is erg populair omdat het een zeer sterk, duurzaam en cool product is. Ideaal dus voor in uw huis. Omdat het hier gaat om een stucwerk beton, heeft het beton cire een erg glad, bijna glimmend, oppervlak. Absoluut niet grof dus. Vervolgens kun je ook kiezen uit veel verschillenden kleuren van zwarte tinten tot aan groene tinten, alles is mogelijk. Beton cire badkamer biedt veel kleuren bijvoorbeeld. Saai is beton cire en metal stuc dus zeker niet.

Opties, opties en nog eens opties

Dus beton cire ziet er niet lelijk uit, maar wat kan ik ermee? Beton cire wordt het meest gebruikt voor vloeren. Het oppervlak van beton cire is perfect voor een chique industriële look. Een bijkomstig voordeel is dat beton cire erg sterk en hygiënisch is, omdat het materiaal voegen vrij gelegd kan worden. Daarnaast  kunt beton cire ook gebruiken voor wanden. Bijvoorbeeld beton cire badkamer kleuren maken uw badkamer wanden erg cool en bijzonder. Hier zorgt het beton voor een stoere look, die toch ook niet te veel in het oog springt. Ten slotte, is het ook mogelijk om uw openhaard of tafelblad van beton cire te laten maken.