Advies inwinnen is een goed begin

2 min gelezen
Beddenzaak Enschede

Wanneer je op zoekt gaat naar een nieuw bed kan je altijd goed advies inwinnen bij een beddenwinkel, zoals beddenwinkel Oldenzaal. Dit advies kan je helpen om een goede keuze te maken waar je nog jaren blij mee bent. Het voordeel van een gespecialiseerde beddenwinkel is dat de medewerkers je alles kunnen vertellen over verschillende bedden, matrassen, lattenbodems en andere opties waar je misschien nog niet aan had gedacht. Alleen aan matrassen zijn er al talloze opties, elk met hun eigen kwaliteiten. Om een goede overweging te kunnen maken is het goed om je te laten adviseren wat de voor- en nadelen zijn van de matrassen.

Voorbereidende stappen om een bed te kopen

Om te beginnen met een nieuw bed kiezen kan je allereerst kijken naar wat je nu hebt. Kijk eens naar welk soort matras je hebt bijvoorbeeld en welk materiaal je huidige bed of boxspring is. Ook zijn er een aantal zaken waar je alvast over na kan denken voordat je naar een winkel gaat. Slaap je bijvoorbeeld liever op je rug, zij of buik? Dit kan namelijk invloed hebben op het soort matras dat je kiest. En als je samen in het bed gaat slapen is het handig om te overleggen over wat jullie belangrijk vinden.

Een bed of een boxspring

Je hebt bedden en boxsprings en ze zijn zeker niet hetzelfde. Een boxspring bestaat uit een vast element terwijl een bed bestaat uit verschillende lossen elementen. De losse elementen waar een bed uit bestaat zijn een frame, een lattenbodem en een matras. Bij een boxspring wordt gebruik gemaakt van een bedbodem met vering, geen losse elementen dus. Ook het matras verschilt enigszins. Bij een boxspring worden twee losse matrassen vaak afgedekt met een topmatras, wat zorgt voor extra comfort. Bij een bed wordt vaker gekozen voor een groot matras in plaats van twee losse delen en wordt eigenlijk geen topmatras gebruikt. Je ziet veel boxsprings in beddenwinkels, zoals boxspring Enschede.