3 redenen om je dak te isoleren

2 min gelezen

In Nederland staan heel wat oude woningen. Sommige van deze woningen zijn door de jaren heen gerenoveerd, maar dat geldt lang niet voor alle huizen. Woon je ook in een betrekkelijk oud huis dat de laatste jaren niet gerenoveerd is? Dan is er mogelijk sprake van een aantal gebreken. Zo is het bijvoorbeeld maar de vraag hoe het zit met de isolatie van jouw woning. Tegenwoordig behoort woningisolatie tot de orde van de dag, maar dit was vroeger zeker niet het geval. Bij veel oude woningen ontbreekt bijvoorbeeld dakisolatie. Is dit in jouw huis ook het geval? Dan raden wij je zeker aan om deze isolatie alsnog aan te brengen. De dakdekkers van DakPro Leeuwarden zetten hieronder een aantal redenen op een rijtje.

Het is beter voor jouw energierekening

De voornaamste reden om voor dakisolatie te kiezen is omdat het goed is voor je eigen portemonnee. Dakisolatie zorgt er namelijk voor dat warmte minder snel verloren gaat. Hierdoor hoef je minder te stoken. Desondanks kiezen veel mensen ervoor hun dak niet te isoleren. Dit komt voornamelijk vanwege de kosten die dit met zich meebrengt. Op de lange termijn verdien je jouw investering echter weer terug. Je verbruikt namelijk minder energie, waardoor je maandelijks minder hoeft te betalen.

Warmte blijft langer binnen

In een woning zonder dakisolatie moet een cv-ketel behoorlijk wat uren draaien. Dit komt namelijk doordat warme lucht altijd opstijgt. Is er geen dakisolatie aanwezig? Dan glipt de warmte binnen de kortste keren naar buiten. Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte wordt vastgehouden. Jouw cv-ketel hoeft in dat geval een stuk minder hard te werken. Bovendien is de temperatuur in de ruimte direct onder het dak een stuk aangenamer met dakisolatie.

Verschillende soorten dakisolatie

Voor wat betreft dakioslatie kun je kiezen uit verschillende soorten isolatie. Heb je geen idee wat in jouw situatie de beste keuze is? Laat je dan adviseren door DakPro Breda. Deze professionele dakdekkers komen graag bij jou langs om een blik op het dak te werpen. Zij adviseren jou vervolgens wat in hun ogen de beste optie is. Uiteraard kun je het plaatsen van de dakisolatie ook overlaten aan deze professionals. Zodoende weet je zeker dat de isolatie juist geplaatst wordt en jouw woning goed geïsoleerd is!