5 voordelen van raamboompjes

4 min gelezen
raamboompjes

Ga je jouw woning opknappen of ben je net verhuisd? Een raamboompje is iets wat zeker niet mag ontbreken. Op elk raam dien je er 2 te plaatsen. Wij vertellen jou de 5 belangrijkste voordelen van een raamboompje.

1. Kwalitatief

Allereerst zijn raamboompjes kwalitatief, zeker als je voor het merk Dulimex of Axa kiest. Deze zijn niet zo duur, maar toch kwalitatief sterk. Zo zullen ze niet snel kapot gaan. Als je twijfelt of de schroeven bij jouw raam in het glas terechtkomen, dan kan je voor een montageplaat kiezen. Deze zorgt ook voor een betere werking van de tochtstrip. Bovendien heb je ze ook van RVS, waardoor ze tegen water kunnen. Ideaal voor als jouw naar buitendraaiende deur of raam open staat en het plotseling regent. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de raamboompjes gaan roesten.

Vooral de Dulimex raamboompjes hebben een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Zo zijn ze een stuk goedkoper dan de Axa raamboompjes, hebben ze een hele moderne uitstraling en zijn ze net zo sterk. Wel heb je bij de Axa raamboompjes een garantie van 1 jaar en bieden zij een ruimer aanbod. Alle raamboompjes hebben verder wel een aluminium sluitkom en niet van kunststof, waardoor deze dus ook minder snel slijt.

2. Raam op kierstand

Daarnaast kan je met een raamboom jouw raam op een kier zetten, dankzij de sluitkom oftewel ventilatie nok. Zo kan je heerlijk jouw kamer doorluchten of afkoelen, het hele jaar door. Er komt niet teveel lucht door, maar net genoeg om de kamer ermee af te koelen. Ook heb je ze met haaksluiting, deze kan het raam ook op een kier zetten. Deze sluiting zorgt er bovendien, net als de sluitkom, voor dat het raam goed dichtgetrokken wordt en dus niet gaat klapperen. 

raamboompjes

Daarnaast zijn de raamboompjes met sleutel gelijksluitend. Als je het raam dus op een kierstand of dicht wilt zetten, dan kan je alle raamboompjes eenvoudig met één en dezelfde sleutel bedienen. Wel is jouw raam niet beveiligd als je deze op kierstand zet. Heb je dus een beveiligd raamboompje, zet deze dan ‘s nachts of als je weg bent even dicht. Zo weet je zeker dat jouw woning beveiligd is.

3. Ruim aanbod

Er is een ruim aanbod aan raamboompjes. Zo kan je kiezen uit diverse merken, waaronder Axa en Dulimex. Deze zijn allemaal weer anders, zo heb je de standaard raamboompjes. maar ook met drukknop en sleutelgat. Elk raamboompje bedien je weer anders, net wat jij wilt. Als je gemak wilt, kan je het beste voor een standaard raamboompje kiezen. Wil je wel wat beveiliging, kies dan voor een drukknop en wil je echt de optimale beveiliging, kies dan voor het raamboompje met SKG keurmerk oftewel slotgat.

Raamboompjes zijn daarnaast voor zowel deuren als ramen geschikt. Bij een deur plaats je er meestal één boven- en één onderaan de deur. Elk type raamboompje is weer geschikt voor andere ramen. Zo heb je ze speciaal voor smalle ramen, voor naar buitendraaiende ramen, naar binnendraaiende ramen en draai-, klep- en uitzet en valramen. Ook heb je ze met inbouw en opbouw sluitkom, net wat jij mooi vind. Een inbouw sluitkom zie je niet, een opbouw sluitkom zie je wel beter, maar is wel makkelijker te monteren. Een sluithaak is geschikt voor als je geen gat in het kozijn wilt frezen en een opbouwsluitkom niet gaat werken. Zo kan je dus kiezen wat jij wilt en wat van toepassing is.

4. Voor elk interieur

Ook zijn raamboompjes voor elk interieur geschikt. Zo heb je ze in diverse modellen, maar ook in verschillende kleuren: zwart, wit en zilvergrijs. Heb je een modern interieur of zwart kozijn, kies dan voor zwart. Heb je een crème, bruin of wit kozijn, kies dan voor wit of zilvergrijs. Zo kan je zelf kiezen welke kleur het beste bij jouw deur of raam past, zodat het een mooie uitstraling geeft. Met de inbouw sluitkom valt jouw raamboom al helemaal niet heel erg op, wat een strakke uitstraling geeft.

Voor elke deur en raam is er bovendien een raamboompje. Zo kan je ze voor naar binnendraaiende en naar buitendraaiende ramen en deuren aanschaffen. Voor naar buitendraaiende deuren en ramen heb je speciaal de RVS raamboompjes. Zo kan je raamboompjes voor jouw schuur-, tuin-, voor-, achter-, of binnendeuren en ramen aanschaffen. Bovendien kan je ze, als je raamboompjes met sleutel hebt, allemaal met één sleutel bedienen.

5. Extra beveiliging

Als laatste zijn er ook raamboompjes met extra beveiliging. Deze hebben een SKG* keurmerk en zijn voorzien van een slot en/of drukknop. Zo weet je zeker dat er geen inbrekers in jouw woning komen als je een dag weggaat of op vakantie bent. Wel dien je de ramen te sluiten voor deze beveiliging. Het geeft jou bovendien een gerust gevoel en het zorgt ervoor dat je beter kan slapen. Zowel Dulimex als Axa bieden deze raamboompjes. 

raamboompjes

Wel dien je voor een optimale beveiliging twee raamboompjes met SKG1 keurmerk op elk raam te plaatsen. Zo zijn de ramen SKG2 beveiligd en dus zelfstandig inbraakwerend. Dit is ook een eis van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Bovendien loop je bij deze raamboompjes niet met een zware sleutelbos of uren naar de juiste sleutel te zoeken, omdat ze gelijksluitend zijn. De sleutels zijn ook eventueel bij te bestellen. Al met al bieden raamboompjes dus vele voordelen en zijn deze zeker onmisbaar in jouw woning of bedrijfspand!