LED paneel verdient zich in 2 jaar terug

2 min gelezen

De meeste mensen zijn er inmiddels wel van op de hoogte dat Led lampen veel minder energie verbruiken dan spaarlampen en gloeilampen. Minder bekend is dat een LED paneel een goede vervanger is van een Tl-buis. Een LED paneel verbruikt 85% minder energie dan een TL-buis en is dus extreem veel zuiniger. Daardoor is zo’n paneel alleen al door de besparing op elektriciteit in ongeveer 2 jaar terug te verdienen. Let wel: dan moet het wel een LED paneel zijn dat de hele dag aan staat. Bij panelen die niet de hele dag branden is de terugverdientijd langer.

Andere voordelen van LED panelen

Het vervangen van de Tl-verlichting door een LED paneel heeft nog enkele voordelen. Ten eerste geeft een LED paneel veel meer licht dan een Tl-buis. Dat is licht is ook beter regelbaar, zowel wat betreft intensiteit als kleur. Daar wordt in het onderwijs gebruik van gemaakt. Docenten kunnen hun verlichting instellen op ‘concentratie’ als de leerlingen een proefwerk moeten maken. Bij andere lessen is de verlichting minder intensief ingesteld. In de praktijk blijkt dat mensen die in een TL-verlichte ruimte werken soms hoofdpijn hebben. Dat komt door knipperen van de buizen. Bij LED panelen is er een continue verlichting.

LED paneel past in systeemplafond

Een LED paneel wordt vaak in een zakelijke omgeving toegepast. Het gaat meestal om grote kantoorruimtes of klaslokalen in scholen met systeemplafonds. Door de standaardmaten passen de panelen precies in de plafonds. De afwerking ziet er daardoor netjes uit. Je kunt bij Lightexperts kiezen uit LED panelen van 60×60 centimeter en 30×120 centimeter. Die standaardpanelen zijn stofdicht, zodat er geen spinnenwebben kunnen ontstaan of zich op een andere wijze vuil kan ophopen. De panelen zijn eenvoudig schoon te maken. Een LED paneel heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar.

Meer verhalen