De Taxus Baccata van Haagplanten Heijnen: een populaire soort

1 min gelezen
Taxus Baccata van Haagplanten Heijnen

Op zoek naar een goede haagplant maar geen idee welke je moet hebben? De Taxus Baccata van Haagplanten Heijnen is ongekend populair op dit moment. Dat is ook niet gek, want het is een veelzijdige plant die goed staat in veel omstandigheden. Ontdek hier meer over deze bijzondere plant.

Over de Taxus Baccata

De Taxus Baccata is al sinds jaar en dag een van de populairste haagplanten bij Heijnen en andere bedrijven. Deze plant heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen die hem zeer geschikt maken voor in de tuin:

  • hij is winterhard
  • hij is snel zichtdicht
  • snoeien hoeft niet vaak te gebeuren
  • hij kan op zowat elke plek geplant worden
Taxus Baccata van Haagplanten Heijnen

Winterhard

Een plant die winterhard is, is bestendig tegen zware weersomstandigheden zoals vrieskou. Dat is iets dat niet weinig voorkomt in ons land, met name in de winter en in de nacht. Een winterharde plant kan daar goed tegen en zal de meest barre winters overleven. 

Zichtdicht en snoeien

Zichtdicht wil zeggen dat je niet goed door de plant heen kunt kijken. Een haagplant is natuurlijk mooi om tegenaan te kijken maar in eerste instantie is het vooral bedoeld om meer privacy te verzorgen in de tuin. Het is dus wel zo fijn als je niet door de plant heen kunt kijken en dat is bij deze groene vriend zeker het geval. Ook snoeien is niet een klus die vaak geklaard moet worden. Vaak is bij de Taxus Baccata twee keer per jaar snoeien meer dan voldoende.